آکادمی سلریار
آموزش فروش آنلاین
< پیشخوان

آشنایی با فروش آنلاین

اگر خاطرتان باشد در درس‌نامه‌های قبلی بررسی کردیم که فروش آنلاین چه مزایایی دارد و از این طریق چقدر می‌توانیم کسب درآمد کنیم.

اما برای آشنایی با فروش آنلاین لازم است یک سری زیرساخت برای کار خود آماده کنیم و بی‌گدار به آب نزنیم!

نیازهای زیرساختی شروع کسب و کار

در این درس‌نامه قرار است دو اصل مهم پیش از آغاز کار در بازار آنلاین را بررسی کنیم و برای سوالاتی که داریم پاسخ‌های مناسب پیدا کنیم، پس با ما همراه باشید.

اصل اول آشنایی با فروش آنلاین:

چه چیزی بفروشیم؟

فرض کنید پنل خود را آماده کرده‌اید و آماده‌اید فروش را استارت بزنید؛ اما چه چیزی قرار است بفروشید؟

انتخاب محصول فرایند بسیار مهمی است که نقش مستقیمی در سود و زیان شما دارد. چه کالایی باید بفروشیم؟ از کجا بفهمیم کاربران کالاهای ما را خریداری می‌کنند؟ چطور قیمت‌گذاری کنیم تا ضرر نکنیم؟ در این مقاله پاسخ این سوالات را بررسی می‌کنیم و به شما نشان می‌دهیم چطور به دنبال محصولات سودآور بگردید.

پیش از هر چیزی، چند نکته که در انتخاب محصول به شما کمک شایانی می‌کنند در نظر بگیرید:

  • اجازه دهید اطلاعات دریافتی شما را در انتخاب محصول راهنمایی کند. اگر هم می‌دانید چه محصولی را می‌خواهید بفروشید، می‌توانید با دیتای به‌دست‌آمده از محصولات مشابه آن را ارزیابی کنید.
  • عجله نکنید. مرحله‌ی جست‌وجو برای محصول مناسب بسیار حیاتی است و نیاز به بررسی و مقایسه‌ی زمانبری دارد.
  • از ابزاری مانند سلریار استفاده کنید تا اطلاعات گسترده‌ای در رابطه با محصولات به دست آورده و کالاهایی که تقاضای بالا، رقابت کمتر و سوددهی بیشتری دارند را پیدا کنید.

بهتر است روزانه ۳۰ الی ۶۰ دقیقه به تحقیق درباره‌ی محصولات اختصاص دهید. تمام گزینه‌های خوب را در نظر بگیرید و پیش بروید و چند محصول را انتخاب کنید.

اصل دوم آشنایی با فروش آنلاین:

چگونه یک محصول پرتقاضای کم‌رقابت سودآور پیدا کنیم؟

  • سوددهی

مطمئناً شما هم می‌خواهید از محصولاتی که می‌فروشید سود خوبی به دست بیاورید. پس برای هر محصولی که انتخاب می‌کنید از خود بپرسید: آیا می‌توانم این محصول را تامین کنم و با قیمتی کمتر از خرید آن در انبار دیجی‌کالا نگه‌داری کنم؟

برای یافتن پاسخ، باید قانون «۳تایی» را در نظر بگیرید؛ فرض کنید قیمت هر کالا به سه قسمت تقسیم می‌شود: یک بخش آن را برای کمیسیون‌های مارکت‌پلیس در نظر بگیرید، یک بخش را به هزینه‌های نهایی اختصاص داده و یک سوم باقی‌مانده را سود خودتان بدانید. در این صورت اگر کالایی ۳۰ هزار تومان فروش می‌رود، باید انتظار ۱۰ هزار تومان سود را داشته باشید.

 

  • هزینه‌ها

هزینه‌هایی که یک سوم قیمت نهایی محصول را تشکیل می‌دهند، شامل این موارد هستند:

  • هزینه‌ی انبارداری دیجی‌کالا
  • هزینه‌های آماده‌سازی
  • هزینه‌ی ارسال
  • مالیات
  • هزینه‌های اضافی بابت بسته‌بندی یا تبلیغات

 

  • درآمد

درآمد حاصله‌ی شما از هر محصولی مستقیماً به قیمتی که می‌توانید آن را بخرید و کمیسیونی که بابت آن به دیجی‌کالا می‌پردازید بستگی دارد.

به عنوان یک قانون کلی، کالاهایی که قیمت بسیار کمی دارند ارزش تلاش شما را نداشته و معمولاً بسیار زود بازار از آن‌ها اشباع می‌شود، و علاوه بر آن سود حاصل از آن‌ها نیز بسیار کم خواهد بود. از طرف دیگر اگر برند شما شناخته شده نباشد، محصولات گران‌قیمت شما نیز سخت فروش خواهند رفت؛ زیرا افراد ترجیح می‌دهند به یک برند ناشناخته مبالغ بالایی پرداخت نکنند.

 

  • تقاضا

یک فاکتور کلیدی در انتخاب یک محصول برای فروش در دیجی‌کالا، تقاضا برای آن محصول است. آیا مردم این کالا را می‌خواهند؟ آیا به آن احتیاج دارند یا مشکلی وجود دارد که به وسیله‌ی آن محصول رفع می‌شود؟ باید از دیتاهای به‌دست‌آمده برای پاسخ به این سوالات استفاده کنید.

 

  • رقابت

فاکتور بعدی که باید در نظر بگیرید، ارزیابی یک محصول با رصد کردن نمونه‌های موجود در بازار و سنجیدن موقعیت برای ورود یک عرضه‌کننده‌ی تازه‌وارد است.

فاکتور کلیدی در سنجش رقابتی بودن یک محصول، شمردن رقبا و نمونه‌های موجود آن در دیجی‌کالا و امتیازات و نظراتی است که دریافت کرده‌اند. به بیان دیگر، آیا این کالاها از قبل در دیجی‌کالا وجود داشته‌اند یا شما اولین تامین‌کننده‌اید؟

اصل سوم آشنایی با فروش آنلاین:

از کجا کالاها را تامین کنیم؟

کالای موردنظر خود را پیدا کنید یا فهرستی از کالاهای موردنظرتان را بنویسید. خب حالا وقت پیدا کردن تامین‌کننده مناسب است. این مرحله کمی ترسناک به‌نظر می‌رسد اما بدانید که شما تنها نیستید. بسیاری از فروشنده‌های موفق می‌گویند که در ابتدا هیچ ایده‌ای نداشته‌اند که قرار است چطور با تامین‌کننده‌ها سروکله بزنند!

با پیشرفت‌های عظیم تکنولوژی، ارتباطات و خدمات برای کمک به تسهیل تجارت بین‌المللی، این فرایند از هر زمانی آسان‌تر شده است.

قرار است سه مرحله را برای یافتن تامین‌کنندگان مناسب بررسی کنیم:

  • تامین‌کنندگان مناسب را جست‌وجو و مقایسه کنید.
  • نمونه‌های محصولات هر تامین‌کننده را ارزیابی و بازبینی کنید.
  • محصولات را سفارش دهید و به انبار دیجی‌کالا ارسال کنید.

اصل چهارم آشنایی با فروش آنلاین:

جست‌وجوی تامین‌کنندگان

در ایران هزاران تامین‌کننده وجود دارند که می‌توانند کالاهای موردنیاز شما را تولید کنند. کافی‌ست از میان آن‌ها تامین‌کنندگانی را پیدا کنید که بهترین کیفیت و مقرون‌به‌صرفه‌ترین قیمت را دارند.

شما می‌توانید تامین‌کنندگان خود را حضوری یا از طریق جست‌وجو در موتورهای جست‌وجو پیدا کنید. قیمت‌های آن‌ها را بسنجید و از میان فهرستی که دارید چند تامین‌کننده را برای بازبینی محصول انتخاب کنید.

هنگام یافتن تامین‌کننده به این شاخص‌ها دقت کنید:

  • محصولات باکیفیت: آیا می‌دانستید خریداران دیجی‌کالا به همان اندازه که به نظرات اهمیت می‌دهند، به قیمت نیز اهمیت می‌دهند؟ فروش محصولات باکیفیت بهترین راه برای گرفتن بازخوردهای مثبت از کاربران و فروش بهتر است.
  • تجربه: تامین‌کننده‌ای را پیدا کنید که تجربه‌ی زیادی در تولید کالای موردنظر شما دارد.
  • ارتباطات: بهتر است دنبال تامین‌کننده‌ای باشید که در دسترس است و سوالات شما را در مدت زمان معقولی پاسخ می‌دهد. یکی از راه‌های سنجیدن این مورد، دقت به پاسخ‌های آن‌ها در اولین برقراری ارتباط و نحوه‌ی پاسخ‌گویی آن‌هاست.
  • قیمت: در نهایت مطمئناً شما تامین‌کننده‌ای را برمی‌گزینید که قیمت معقولی داشته باشد. تامین‌کننده‌ای که قیمتی بسیار بالاتر یا بسیار پایین‌تر از رقبای خود دارد، قابل‌اعتماد نیست.

 

اصل پنجم آشنایی با فروش آنلاین:

ارزیابی نمونه محصولات

فهرست تامین‌کنندگان خود را کوچک‌تر کنید. بهتر است تنها مواردی که می‌توانند با قیمت مناسب محصول موردنظر شما را تامین کنند در لیست نگه دارید. حالا وقت آن است که نمونه‌ها را سفارش دهید.

این مرحله بسیار مهم است. باید مطمئن شوید سرمایه‌گذاری درستی انجام می‌دهید و کیفیتی که دریافت می‌کنید مناسب است. هنگام سفارش نمونه‌ها، از فروشنده بخواهید بیش از یک محصول برایتان ارسال کند. بدین‌ترتیب می‌توانید کیفیت آن را در چند نمونه بسنجید.

 

اصل ششم آشنایی با فروش آنلاین:

سفارش محصولات و ارسال به انبار دیجی‌کالا

وقتی محصول را انتخاب و قیمت نهایی آن را نیز تعیین کردید، زمان آن است که تعدادی از آن سفارش دهید و به انبار دیجی‌کالا ارسال کنید. حالا همه‌چیز آماده است و محصول شما آماده ثبت سفارش است. پس از این مرحله دیجی‌کالا بقیه‌ی فرایند را به عهده می‌گیرد و محصول شما را برای خریداران ارسال می‌کند.

پرقدرت استارت بزنید!

در این مرحله از آکادمی آموختید که لازم است پیش از شروع کار، محصولی که قرار است بفروشید را بر اساس دیتای جمع‌آوری‌شده از بازار انتخاب کنید. سپس پس از یافتن محصول نهایی، به دنبال تامین‌کنندگان باشید. حالا پس از تهیه‌ی فهرستی از تامین‌کنندگان مناسب، وقت آن رسیده است که فروش را شروع کرده و محصولات خریداری‌شده را ارسال کنید.

همین امروز شروع کنید، جای محصول شما در دیجی‌کالا خالی است!