آکادمی سلریار
آموزش فروش آنلاین
< پیشخوان

در این قسمت از آکادمی سلریار قصد داریم شما را با مفهوم مارکت پلیس یا بازارگاه آنلاین آشنا و مزایا و معایب یک مارکت پلیس را با هم بررسی کنیم؛ سپس قرار است سراغ بزرگ‌ترین مارکت پلیس ایران، دیجی‌کالا برویم و نگاهی به امکاناتی که این بازار آنلاین در اختیار فروشندگان خود قرار می‌دهد بیندازیم.

مارکت پلیس کجاست؟

بازارگاه آنلاین، یک وبسایت تجارت الکترونیک است که فروشندگان و خریداران را به یک‌دیگر متصل می‌کند. عموماً به آن مارکت پلیس الکترونیکی می‌گویند و معاملات آن توسط صاحب وبسایت مدیریت می‌شوند. شرکت‌های مختلف می‌توانند از طریق مارکت‌پلیس‌ها محصولات خود را به خریدارانی که می‌خواهند خدمات و محصولات آن‌ها را دریافت کنند، عرضه کرده و از این طریق محصول خود را بفروشند. آمازون، ای‌بی و دیجی‌کالا از انواع مارکت‌پلیس‌های مشهور هستند.

تاریخچه‌ی بازارگاه‌های آنلاین

اولین بازارگاه آنلاین eBay بود که در سال ۱۹۹۵ افتتاح شد. این وبسایت، محلی برای به هم رساندن خریداران و فروشندگان و ایجاد فضای مزایده‌ای بود. امروزه مارکت‌پلیس‌های بی‌شماری وجود دارند که هر کدام مخاطبین خاص خود را دارند؛ مهم‌ترین مارکت پلیس دنیا در حال حاضر آمازون است و هر روز مشتریان بیشتری را به خود جلب کرده است.

مزایای مارکت‌پلیس‌ها

از جمله مهم‌ترین مزایای مارکت‌پلیس‌های آنلاین و عمده دلایل تمایل مشتریان به خرید از این پلتفرم‌ها، می‌توان این دلایل را نام برد:

  • هزینه‌ای بابت مارکتینگ و تبلیغات پرداخت نمی‌شود
  • به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد فروش خود را سراسری یا حتی بین‌المللی کنند
  • فرایند مالی، انبارداری و قیمت‌گذاری را شفاف‌تر می‌کند
  • محل مناسبی برای مقایسه‌ی قیمت‌ها و انتخاب بهینه است
  • برای شرکت شما این امکان را فراهم می‌کند که ۲۴ ساعت ۷ روز هفته فروش داشته باشید
  • روند ایجاد اعتماد میان مشتریان و فروشندگان را تسهیل می‌بخشد
  • خریداران ترجیح می‌دهند از مارکت پلیسی با چندین گزینه‌ی پیش‌رو خرید خود را انجام دهند

آینده‌ی مارکت‌پلیس‌ها

امروزه مارکت‌پلیس‌ها با سرعت بسیاری در حال رشد و توسعه‌اند. تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کردند تا پایان سال ۲۰۲۰، بازارگاه‌های آنلاین بیش از ۴۰٪ از سهم بازار را در اختیار داشته باشند. برای این‌که فروش بیشتری داشته باشید، کافی است محصول خود را در ویترینی قرار دهید که مخاطبین به آن زیاد سر می‌زنند.

برای مثال مارکت پلیس دیجی‌‌کالا طبق آمار رسمی، تا پایان سال ۱۳۹۹ ماهانه بیش از ۳۰ میلیون بار بازدید داشته است؛ تصور کنید ویترین محصولات شما ماهانه ۳۰ میلیون بار بازدید شود! این آمار فوق‌العاده نیست؟ مطمئن باشید اگر قرار بود چنین بازدیدی را در وبسایت شخصی خود داشته باشید باید سال‌ها منتظر می‌ماندید! درباره‌ی برتری‌های مارکت پلیس بر وبسایت شخصی می‌توانید در مقاله‌ی X سلریار بیشتر بخوانید.

بدون انبار، بدون دردسر!

مارکت‌پلیس‌ها کسب‌وکارهای بزرگی هستند که با تامین‌کنندگان بسیاری سروکار دارند و به همین سبب نسبت به فروشگاه‌های آنلاین انبارهای بزرگ‌تر و گسترده‌تری دارند. آیا این به این معناست که نظم در این انبارها کم‌تر است؟ نه لزوماً! بلکه ممکن است کاملاً برعکس باشد.

وقتی شما تصمیم می‌گیرید با مارکت‌پلیس‌ها همکاری کنید، می‌توانید از خدمات انبارداری آن‌ها بهره ببرید. در این صورت، شما محصولات خود را به انبار دیجی‌کالا می‌فرستید و ادامه‌ی کار را به ماموران انبار و خدمات ارسال دیجی‌کالا می‌سپارید. این یعنی دیگر خبری از انبارداری، دردسرهای پردازش و ارسال نیست، دیجی‌کالا حواسش به تمام این روندها هست!

مارکت‌پلیس‌ها به سرعت در حال رشد هستند و پیش‌بینی می‌شود سهم آن‌ها از بازار تا پایان سال ۲۰۲۲ دو برابر شود. این بازارها گزینه‌ی خوبی برای افرادی هستند که می‌خواهند وارد بازار آنلاین شوند، اما راه و روش کار را بلد نیستند و کار با پنل دیجی‌کالا برای آن‌ها سخت است؛ نگران نباشید، سلریار کنار شماست تا روند مدیریت سفارشات را راحت‌تر انجام داده و جرخه فروش و ارسال خود را هوشمندسازی کنید.

دیجی‌کالا، غول تجارت الکترونیک ایران!

سال ۱۳۸۵ بود که دیجی‌کالا افتتاح شد و دنیای اینترنت ایران را دست‌خوش تغییرات بسیاری کرد. دیجی‌کالا در ابتدا تنها یک فروشگاه آنلاین بود و محصولات انبار خود را برای فروش عرضه می‌کرد. پس از ۱۰ سال فعالیت در حوزه‌ی فروش آنلاین، دیجی‌کالا تبدیل به مارکت پلیس شد و تصمیم گرفت کسب‌وکاری برای فروشندگان نوپا ایجاد کند.

با شروع کرونا و خانه‌نشینی‌ها، کسب‌وکارهای بسیاری به دیجی‌کالا روی آوردند و کار خود را در این پلتفرم آغاز کردند. حالا پس از گذشت ۵ سال از افتتاح مارکت پلیس دیجی‌کالا، طبق آمار رسمی پلتفرم دیجی‌کالا در کرونایی‌ترین سال خود بیش از ۳۰ میلیون بازدید ماهانه و بیش از ۴ میلیون تنوع کالایی دارد! به نظر همین آمار کافی است تا بهانه‌ها را کنار بگذارید و از همین امروز فروشنده‌ی دیجی‌کالا یا رقبای دیگرش شوید.

یک پنل، هزاران مزیت!

همان‌طور که دیدید، فروش در مارکت پلیس می‌تواند شما را به سود بیشتری برساند. حالا بیایید ۳ مزیت بزرگ فروش در دیجی‌کالا را بررسی کرده و خدماتی که به فروشندگان ارائه می‌کند را بشناسیم.

  • مغازه‌ی رایگان شما در دیجی‌کالا!

دیجی‌کالا پنل رایگانی در اختیار شما قرار می‌دهد که از طریق آن می‌توانید به راحتی محصولات خود را عرضه کنید. این در صورتی است که اگر قصد داشته باشید از وبسایت شخصی یا حتی فروشگاه آفلاین استفاده کنید، لازم است سرمایه‌ای بابت تاسیس وبسایت و نگه‌داری آن و یا تاسیس مغازه در نظر بگیرید.

  • انبار پر، خیال آسوده!

وقتی تصمیم می‌گیرید محصول خود را در دیجی‌کالا بفروشید، اگر از استراتژی‌های فروش بدون انبار (در این مقاله درباره‌ی استراتژی‌های فروش بدون نیاز به سرمایه و انبار بخوانید) استفاده نکنید و نیاز به انبار برای نگه‌داری کالاهای خود داشته باشید، می‌توانید روی انبارهای دیجی‌کالا در سراسر ایران حساب کنید.

دیجی‌کالا محصولات شما را انبار می‌کند و هنگام ثبت سفارش برای مشتریان ارسال می‌کند و باری اضافی روی دوش شما نخواهد بود.

  • بیست و چهار ساعت روز درآمد کسب کنید!

وقتی کالای شما در دیجی‌کالا قرار بگیرد، حتی در زمان‌هایی که خواب هستید هم محصولات خود را می‌فروشید و درآمد کسب می‌کنید. در واقع با فروش آنلاین، زمان و مکان ثبت سفارش اهمیتی ندارد و هر ساعتی از شبانه‌روز می‌توانید سفارشات ثبت‌شده در پنل خود را سر و سامان دهید.

بازار آنلاین، معدنی از مزایا!

تا این‌جا با فضای مارکت پلیس و مزایای آن آشنا شدید. همان‌طور که دیدید مزایای حضور در مارکت پلیس از هر فضای فروشی بیشتر است. توصیه می‌کنیم درسنامه‌های این آکادمی را با دقت پیگیری کنید و در پایان دوره کسب‌وکار آنلاین خود را راه بیندازید.

برای شروع کسب‌وکار نیازی به هزینه‌ی آن‌چنانی ندارید، دیجی‌کالا بخش زیادی از خدمات را به عهده می‌گیرد و شما تنها لازم است دانش تجاری خود را از طریق آکادمی سلریار افزایش دهید.