آکادمی سلریار
آموزش فروش آنلاین
< پیشخوان

برای بسیاری از فروشندگان آنلاین در مارکت‌پلیس‌ها، قیمت‌گذاری رقابتی در نبرد با سایر فروشندگان, یک چالش همیشگی است.

هر سلر در دیجی‌کالا یا سایر مارکت‌پلیس‌های ایران همچون اسنپ, باسلام و… براساس شیوه های تامین یا تولید کالا و هزینه‌هایی که در پردازش و ارسال سفارش دارد, اولویت و سیاست خاص خود را در قیمت گذاری دارد.

در این سرفصل از آکادمی سلریار می‌خواهیم ده روش رایج قیمت‌گذاری هوشمندانه و رقابتی در مارکت‌پلیس‌های جهان را بررسی کنیم. می‌دانید که آکادمی سلریار علاوه بر معرفی مارکت‌پلیس‌های آنلاین جهان و ایران, مبانی راه‌اندازی فروش آنلاین را به خوانندگان آموزش می‌دهد.

همچنین در سلریار می‌توانید روش‌های راه‌اندازی پنل فروش آنلاین در دیجی کالا, باسلام, اسنپ شاپ, بایا, تیمچه و… را بخوانید.

سلریار همچنین در بخش آموزش کار با ابزارهای سلریار در آکادمی خود, به شما می گوید چطور با ابزارهای سلریار می توانید محصولات خود را در دیجی کال فعال و قیمت گذاری کنید, چگونه بای باکس دیجی کالا را بگیرید و با دستیار تلگرام و نمودار رقابت بای باکس هر لحظه از وضعیت بای باکس خود و رقبا روی هر محصول باخبر باشید؛ همچنین در آکادمی سلریار از روش دریافت گزارش مالی سود و زیان فروش پنل دیجی کالا مطلع خواهید بود.

ده روش رایج قیمت‌گذاری محصولات در مارکت‌پلیس‌ها

 

روش اول: قیمت‌گذاری بر اساس رقبا (Competitive Pricing):

این روش از طریق مطالعه و تحلیل قیمت‌های رقبا صورت می‌گیرد. با بررسی قیمت‌های مشابه از فروشندگان رقیب، می‌توانید قیمت خود را تعیین کرده و رقابت‌پذیری محصول خود را حفظ کنید.

آمازون برای بسیاری از محصولات خود، قیمت را بر اساس قیمت‌های رقبا تنظیم می‌کند. این روش را همچنین علی بابا نیز برای جلب مشتریان و حفظ رقابت‌پذیری خود استفاده می‌کند.

 

روش دوم: قیمت‌گذاری بر اساس ارزش (Value-Based Pricing):

در این روش، قیمت‌گذاری بر اساس ارزشی که محصول برای مشتری دارد انجام می‌شود. با تأکید بر مزایا و ویژگی‌های منحصر به فرد، ارزش واقعی محصول برای مشتریان معین مشخص می‌شود.

آمازون برخی از خدمات پرداخت مشتریان، مثل عضویت در آمازون پرایم، را بر اساس ارزشی که برای مشتریان دارد، قیمت‌گذاری می‌کند. این روش را همچنین اتسی نیز برای خدمات خود به کار می‌برد.

 

روش سوم: قیمت‌گذاری دینامیکی (Dynamic Pricing):

در این روش، قیمت‌ها بر اساس شرایط متغیری مانند تقاضا، زمان، موجودی و شرایط بازار تنظیم می‌شود. این امر به شما اجازه می‌دهد تا قیمت‌ها را بر اساس تغییرات فوری بازار تنظیم کنید.

آمازون از قیمت‌گذاری دینامیکی برای محصولاتش استفاده می‌کند. به‌عنوان مثال، تغییرات قیمت در روزهای تخفیف بزرگ مانند بلک فرایدی یا جمعه سیاه نمونه‌ای از این استراتژی است.

 

روش چهارم: قیمت‌گذاری محصولات مشابه (Bundle Pricing):

این روش شامل پیشنهاد قیمت برای یک مجموعه از محصولات به عنوان یک بسته است. این می‌تواند به افزایش فروش محصولات و جذب مشتریان ترغیب کننده باشد.

علی بابا به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای آنلاین، بسته‌های محصولات را به عنوان فرصتی برای افزایش فروش و جذب مشتریان معرفی می‌کند.

 

روش پنجم: قیمت‌گذاری ارزان (Penetration Pricing):

با عرضه محصول با قیمت پایین‌تر نسبت به رقبا، هدف اصلی ورود به بازار و جلب مشتریان جدید است. یکی از روش های رایج در مرکز فروشندگان دیجی کالا همین ارزانتر کردن قیمت برای گرفتن بای‌باکس دیجی‌کالا و ترغیب مشتریان به خرید است.

روش ششم: قیمت‌گذاری گروهی (Group Pricing):

تعیین قیمت‌ها بر اساس تعداد محصولاتی که به صورت گروهی فروخته می‌شوند.

برخی از فروشندگان در ای‌بی از قیمت‌گذاری ارزان به‌منظور جذب مشتریان جدید و ورود به بازار استفاده می‌کنند.

 

روش هفتم: قیمت‌گذاری محدوده (Range Pricing):

تعیین بازه‌ای از قیمت برای محصولات مختلف با هدف جلب مشتریان با سلیقه‌ها و بودجه‌های مختلف؛

اتسی برای محصولات مختلف، بازه‌های قیمت‌گذاری مشخصی را ارائه می‌دهد تا به نیازهای مختلف مشتریان پاسخ دهد.

 

روش هشتم: قیمت‌گذاری گام‌به‌گام (Step Pricing):

تعیین قیمت‌های متفاوت برای مراحل مختلف خرید یا محصولات مشابه با کیفیت متفاوت؛

برخی از فروشندگان در ای‌بی از این استراتژی برای محصولات با کیفیت‌های مختلف استفاده می‌کنند تا گزینه‌های متفاوت را به مشتریان ارائه دهند.

 

روش نهم: قیمت‌گذاری سفارشی (Customized Pricing):

تعیین قیمت‌های مخصوص به هر مشتری بر اساس نیازها یا ویژگی‌های خاص آن‌ها؛

آمازون برای برخی از مشتریان خود، قیمت‌های ویژه و سفارشی براساس رفتار خرید خود مشخص می‌کند.

 

روش دهم: قیمت‌گذاری افزایشی (Incremental Pricing):

ارائه محصولات مرتبط با قیمت‌های متناسب به مشتریان با توجه به ارزش افزوده. این روش‌ها می‌توانند در بهبود فروش، جذب مشتریان جدید و حفظ رقابت‌پذیری کمک کنند، اما انتخاب مناسب روش‌های قیمت‌گذاری باید با توجه به محصول، بازار و مشتریان مورد نظر صورت گیرد.

برخی از فروشندگان در علی بابا محصولات و خدمات مرتبط را با قیمت‌های گام به گام ارائه می‌دهند.

 

این مثال‌ها نشان می‌دهند که استراتژی‌های مختلف قیمت‌گذاری توسط این شرکت‌ها برای جذب مشتریان و حفظ رقابت‌پذیری اجرا می‌شود.

سلریار در قیمت‌گذاری رقابتی چه کمکی به سلرهای دیجی‌کالا می‌کند؟

آکادمی سلریار به شما می‌آموزد که از ابزارهای رقابت بای‌باکس دیجی‌‌کالا برای دراختیار گرفتن و نگه داشتن بای‌باکس در رقابت با دیگر فروشندگان چگونه استفاده کنید.

سلریار نه تنها بای‌باکس را برای شما دراختیار می‌گیرد، بلکه با رصد دایمی قیمت‌های شما و رقبا بای‌باکس را با قیمت‌گذاری هوشمند رقابتی برای شما در تمام مدت شبانه‌روز حفظ می‌کند.

آموزش رقابت بای باکس دیجی‌کالا و دریافت نمودار رقابت در سلریار را اینجا بخوانید.

آموزس فعال سازی دستیار تلگرام سلریار برای مدیریت آسان پنل فروش دیجی‌کالا در سلریار و دریافت لحظه‌ای گزارش رقابت بای‌باکس و همچنین زیر نظر گرفتن رقیب را اینجا بخوانید.

سلریار را با توجه به تعداد کالاها و نیازهایی که دارید، هفت روز رایگان تست کنید. در صفحه تعرفه‌ها می‌توانید طرح مناسب پنل فروش دیجی‌‌کالای خود را انتخاب کنید. 

سلریار دستیار همیشه بیدار فروشندگان آنلاین است.